måndag 4 oktober 2010

Giraffpyjamas strl 98Här är en pyjamas med kortärmat och shorts i strl 98 med härligt mönster av giraffer. Tyget är tunt och passar perfekt för nattplagg.
Tyg: Trikå jersey ekologisk med orange giraffmönster och orange mudd från Mjuka Tyger
Mönster: Meedom t-shirt och shorts strl 92 form 1, mudd i halskant och byxlinning.

Positivt: Mysigt tyg, supernöjd med sömnaden, till slut... Jag gillar när det är exakt, och på shortsen är benen så i höjd med varandra att det mitt i sömmen fram har blivit en trebent giraff (!) med helt slät rygg. När jag var färdig kände jag "wow", "pust", "va, kan jag sy så här bra?!", "GO GIRL!".

Negativt: Jag lyssnade på Meedom för muddlängden i byxlinningen trots att jag har en smalis och deras mönster är något stora. Nu får vi vika ner mudden för att de ska hänga uppe i midjan. Fördelen är att jag vet sonens "muddmått" numera....

Lärdomar: Jag sydde om halslinningen med tvillingnål två gånger tills jag hade rätt muddlängd och sömmen blev slät. Jag lärde mig sprätta och att jag har tålamod att få till det som jag vill ha det. Känns lovande inför kommande projekt.

Inga kommentarer: