onsdag 27 oktober 2010

Sommarskjorta strl 98

Vad mer behöver man en sommar med värmebölja? Jo en sommarskjorta. Hade inget vävt tyg som passade men ett välanvänt örngott som fick komma till nytta igen. Kan tänka mig att det är skönt mot sommarvarm hud, tunnslitet bomullstyg, tvättat många gånger.


Klippte till den som en skjorta med sprund i halsen först.... tills jag insåg att jag tagit till för lite på vidden (delvis för att tyget inte räckte till mer) och sonen tyckte inte om att krångla på sig en snäv, ny skjorta, om än den skulle vara gjord av ett superskönt tyg. Vad göra? Jag klippte upp den helt, hittade inga remsor av örngottstyget för att göra knappkant med. Tillbaka till tygvrårna. Hittade ett tyg med roliga färgprover i stagkanten. Vår lille A känner igen siffrorna så det fick bli en rolig detalj på knappraden. På insidan syns delar av själva tyget, som var ett gult barntyg med söta råttor på.

Tyg: Återanvänt örngott och rått-tyg från Jofotex. Vit snedslå Ohlssons Tyger.
Mönster: Meedom form 1 (ok, där var misstaget, minst form 2 för vidd) strl 92

Positivt: Att jag lyckades sy en skjorta. När det var 34 grader ute. Jag satt inne med mörkläggningsgardiner för att blocka ut det starka ljuset och värmen (sydväst läge på fönstren). A sprang runt och lekte, jag klippte, sydde, strök och svettades.

Negativt: Kragen med snedslå blev för grov och står rakt ut. Den gjorde halslinningen för stor också som ger skjortan en onödig strandraggarfeeling. Maken tyckte fyra knappar skulle sitta med lagom avstånd för att ge utrymme åt siffermönstret, det blev för glest, skulle varit fem knappar, hur vi nu skulle ha löst det? Tyvärr blev inte skjortan så mycket använd, men den fanns med som reserv i semesterpackningen utifall den vanliga skjortan skulle bli alltför smutsig/nedspilld/kladdig, ja ni vet.

Inga kommentarer: