måndag 10 januari 2011

Kusinset randig tröja och byxor strl 98

Här är det färdiga setet för kusinen till A. Randig tröja med tyg från Ohlssons Tyger med mörkblå ärmar i pikétyg från samma ställe. Piratbyxor i pikétyget och resår i midjan. Mönster från Meedom strl 92, form 1, byxor förkortade 4 cm för att jag gissade att mottagaren inte hade fått så långa ben ännu.

Den som tog kortet har vänligt lagt upp plaggen med etiketten uppåt. Jag hade satt den baktill för att man skulle se vad som var bak och fram. Här har jag fått en insikt om namnbandets betydelse. För mottagaren var den viktig och skulle synas fram. Jag tar med mig det budskapet in i operation namnbandsmärkning som börjar strax, mina nya namnband från Mina Namnband har kommit och det är dags att sy fast dem.

Annars håller jag på att göra i ordning lite bilder inför bloggning, det är en del plagg färdiga, bland annat en röd fleecejacka som sonen själv valde i morse när dagis startade igen efter jullovet. "Mamma sytt den, på symaskinen". Dessutom "bokför" jag mina alster för att lätt kunna slå upp detaljer och hitta "hur var det jag gjorde". Tycker det känns som det är en del, fast det bara är sexton plagg hittills. Men om det inte blir ordning nu, och ett system att gå efter, så känns det som jag kommer att ägna alldeles för mycket tid åt att veta att jag har gjort något som jag inte alls kan hitta information om hur eller var jag hittade det tipset. Mitt i skapandeprocessen är allt solklart, jag plitar ner små anteckningar i marginalen till slut och gör en ändring som jag "alla gånger" kommer att komma ihåg. Men sedan är det som ekorren som inte hittar sina nötter (ca 50% kommer aldrig tillrätta, det är därför de måste gömma undan så många).

Inga kommentarer: