fredag 25 februari 2011

Blåbruna hjärtan munkjacka strl 62

Lille killen i magen kommer att vara två månader när sköna maj med lite vårvärme (eller hur?) kommer. Då hade vi en munkjacka från Åhléns till vår äldste son. När jag såg detta tyg hos Mjuka Tyger så kände jag för att göra en munkjacka i det tyget istället. Kanske lite tunnare än Åhlénstyget som var kraftigare, och kanske varmare, men son 2 kommer ju att ligga en månad (varmare) än son 1 så det kanske blir bra om det blir en varmare sommar. (Hur många gånger kan man använda ordet varmare så att det blir ett mantra till universum om att det är det jag vill ha nu, inte mer vinterkyla?).

Tyg: Blåbruna hjärtan collegetyg från Mjuka Tyger, turkos mudd Ohlssons tyger
Mönster: Meedoms form 2 strl 62 matchade originalplagget precis. Längd t-shirt utan förkortning för mudden (som det ju behöver vara förstås)

Lycka: Det var jättekul och inspirerande att sy detta plagg. Lagom mycket svåra detaljer för mig för att jag skulle tycka att det var roligt. Resultatet blev precis sådär vårsomrigt som jag ville ha det. Maken tyckte marinblå mudd hade varit snyggare men jag gick på min magkänsla som sa turkos och det blev den där glasskänslan (kanske för att hjärtana (nämen vad heter det??) är lite lika den stora glassleverantörens logga). Plagget ser stort ut men då får ju kofta och kläder under plats bra. Skyddsflärpen sydde jag på frihand och det börjar redan kännas som en av mina specialiteter ;-)

Lärdom: Blixtlåset. Beställde först längd 20 cm, utan att ha tittat ordentligt på mönstret och originalet, från Stoff&Stil för en rimlig peng. Bara det att det behövdes 25 cm... Köpte på stan för 60 kr!!! Nej, det tyckte jag var för dyrt så jag tog min gravidmage och gick och lämnade tillbaka det. S&S kostade ju bara 23 kr. Men inte kunde jag lägga en ny tygbeställning på S&S för ett blixtlås och deras frakt 65 kr hade gjort blixtlåset, tja vad ska man säga, en ganska dryg aning dyrare. Så tillbaka till stan och en annan sytillbehörsaffär, där det kostade 50 kr. Grr, känner mig lurad. Men desperat för syresultat snart (innan jag skulle till och föda inne i affären) så jag köpte (mutter, mutter). Sedan hade min mamma hittat ett blixtlås för den där tjugan i den första affären ändå (hur?) men då var ju min munkjacka klar sedan länge (och mammas blixtlås skulle till en kofta till samma lillkille som HON gjorde).

Sedan, ja det är inte slut därmed att jag fick hem ett blixtlås, sydde jag på mudden och måttade mot blixtlåsets längd, men ville ju inte att det skulle bukta ut så jag kanske var generös på att jackans längd skulle räcka till, och det blev ca 4 cm fel! Två däruppe och två vid mudden. Jag hade redan klippt till tyget och sytt ihop fram tills mudden skulle på eftersom jag ville matcha mot blixtlåset som jag väntade på att få hem. Sydde på mudden, sydde dit blixtlåset, och öppnade ögonen först efter jag hade sytt klart och såg hur mycket det diffade....

Min skyddsflärp som blev så bra och det gick så fint att sy dit den, hamnade ovanför blixtlåslöparen och dolde den inte, som ju är också en tanke med skyddsflärpen. (Det syns om man zoomar bilden, men gör inte det...). Först retade det mig och jag funderade på om jag skulle orka sprätta bort både blixtlås och mudd, klippa rätt längd och sy fast igen (nä usch vad mycket jobb!). Men jag lät den vara och några dagar senare tyckte jag inte det gjorde så mycket. Då insåg jag istället hur fin jackan är och somrig och jag hör måsars skrik, känner glassdoften och känner sommarvinden i håret.

1 kommentar:

JuMel sa...

Vilken söt munkjacka! Tycker du valde rätt som tog turkos mudd:) Angående spillbitar till dagis så skickar jag det mesta som blir över när jag klipper till plagg. Kastar bara de allra minsta bitarna. Tänker att dagis får kasta själv om bitarna inte kommer till användning för när jag ser mina döttrar pyssla så använder de även rätt mycket små bitar till tex gardiner, täcken etc till de små kartong hus de gör.