fredag 11 februari 2011

Lime giraffpyjamas strl 104

Min första sybeställning klar... och den gick till brorsan! Tack för att du "la en order" hos syrran :) Redan när jag berättade att jag tänkte börja sy för andra undrade han när shoppen öppnade. Han nämnde ordet pyjamas och eftersom lillkunden är kusinen till oss tänkte jag direkt på giraffer... Jag hade spanat in Mjuka Tygers limegröna giraffer som skulle passa honom.

När beställningen väl kom fick jag förtroendet att fritt komponera en pyjamas. Jag beställde lime interlock att matcha girafferna och tyvärr tycker jag att de är lite illiga i färgen. Men det var den bästa matchningen som fanns och jag vet att kusinen kan bära upp starka färger.

Tyg: Lime giraff, lime interlock och brun jersey, allt från Mjuka Tyger

Mönster: Meedom strl 104/4 år full längd på arm och ben, mudd 2 cm i hals. Resår 20 mm i midjan.

Lärdom: Oj vad jag lärde mig mycket med den här beställningen. Jag hade tänkt att jobba långsamt med den, använda strykjärnet för att se till att resultatet skulle bli så bra som möjligt. Resårlängden var lite av ett dilemma, exakt hur vid mage hade kusinen (vår son är mer av en smalis och alla byxor hänger i midjan så han var inte mycket till hjälp trots att han är bara lite äldre)? Jag provade knappresår men tyckte tyget var för vekt för det och när jag sprättade blev det hål i tyget.... Detta inträffade i en period när vårt barn inte var av den lättskötta typen, den andre (den i magen) lade sig på tvären dessutom och det kändes som om jag aldrig fick den där arbetsron (förutom när jag sprättade och klippte). När jag hade hål i byxorna fick de ligga på skamhyllan tills jag visste hur jag ville gå vidare. Laga hålen, mörka, eller klippa bort resåren och göra om (och kortare byxlinning) eller sy ett helt par nya byxor? Usch för svåra läggningskamper i kombination med sönderklippta beställningsbyxor....

Det blev att jag klippte bort den gamla resåren och sydde dit ny resår (dvs utan hål, vare sig på resåren eller byxorna) och hoppades att de skulle sitta ok ändå. Jag mörkade inte utan berättade hur det var. För rätt vad det var så kom de på besök till mina trakter och jag kunde både överlämna beställningen (och prova på en högst samarbetsvillig brorson).

Lycka:
Det här, såklart!! Min första sybeställning. Avslutad på lördagmorgonen innan kusinträffen hos mormor/farmor, nystruket (lätt att göra när ättelägget sover skönhetssömn på morgonen) och med följekort. Pyjamasen passade! Det var roligt att se. Det fanns växtutrymme och byxorna satt uppe under provningen i alla fall trots den ofrivilliga low-cutten.

Se här bara, livebilder:
Byxorna är uppvikta ca 4-5 cm.
Min brorson, redan van fotomodell (har en känsla av att faster Mia kommer att sy mer till dig framöver, så detta är bara början...) Tack för att jag får visa bilderna på bloggen.

Och det roligaste av allt kom häromkvällen, en till beställning på en pyjamas till honom. "Fast helst med byxor som skulle vara som originalet..." så jag får väl vara försiktig med spetsiga saker då. Det måste betyda att mamma och pappa är nöjda och det gör mig lycklig! (utöver lyckan att klä min rare brorson i egensytt).

Inga kommentarer: