tisdag 8 februari 2011

Redo för beställningar - en styck BB-stickväska

Kreativiteten blomstrar och jag hinner inte riktigt blogga. Tyvärr. När jag hinner blogga i perioder kanske jag inte hantverkar så mycket. Hur är det med balansen?

Om man ska förverkliga sina visioner är det bra att vara förberedd. "När det regnar manna från himlen, gäller det att ha en sked" fast lite omskrivet. Och när man står där med skeden, och himlen ser tom ut så funkar universum så att mannan börjar regna.

Nu har jag öppnat upp för beställningar av det stickade BB-setet och väntar med iver på första kunden (eller ja, det har ju varit kunder förut som köpt sockarna och varit mycket nöjda, har levererat ett par som jag kommer att blogga om senare). Än så länge så... händer det inte så mycket. Och jag packar förlossningsväskan istället. Då kom jag att tänka på att en plastpåse för pågående stickprojekt är inte kul, och inte heller de stickväskor jag har passar för de är lite större och är tänkt att rymma ett damtröjeprojekt.

Så då gjorde jag denna stickväska. Tänkt att passa för en BB-beställning (det är dubbeltydigt, BB för att det passar nyfödda och BB för att det är stället jag siktar in mig på om några veckor). På framsidan gjorde jag en ficka för strumpstickorna/virknålarna så att de inte faller ur väskan. Väskan knäpps med tre (underbara!) tryckknappar. (Med underbara menar jag att det är så härligt att ha ett lager av knappar och en trycktång och bara smäcka dit dem. Min första stickväska handsydde dit jag pyttesmå tryckknappar med vass nål, aj.

Tyget är ett gardintyg som aldrig blev en gardin. Däremot har det blivit ett gäng väskor och ett pennskrin. Det är tjockare, vävt med äggliknande symboler på (jaja, mer BB). Mönstret svängde jag till på frihand (en fyrkant 25x35 med sömsmån). Den blev aningen stor men om jag behöver sticka en kofta kan det vara bra med lite extra utrymme. Sydde ihop den på en kväll, ficklocket var svårt att få snyggt med hörnen, annars tiptop. Kul att göra något rakt och fast efter alla trikåbarnplagg.

2 kommentarer:

mamma sa...

Är det inga handtag på väskan.
Undrar mamma

Mia sa...

Nej, det är det inte. Jag har märkt att jag använder sällan handtagen på de andra väskorna, oftast för att projektet är så litet men också för att jag stoppar ner stickväskan i packningen och tar fram den som ett kit, inte en bärväska. När jag funderade ut designen insåg jag att det var inte BÄRA jag skulle göra utan FÖRVARA, och framför allt ha t ex garn i när jag stickade, därav tryckknapparna där garnet kan löpa emellan.