måndag 15 augusti 2011

Cerise skjorta strl 80

Klart pojken ska ha cerise. Jag verkar ha en cerise period överlag. Har sytt den här skjortan, köpt cerise velour och muddväv (ska bli overall), cerise regnjacka till mig och en ryggsäck till mig med cerise detaljer. Så tog jag fram min mobil ur väskan och ser att min tillvaro ser väldigt färgmatchad ut för tillfället...

Tyg: Cerise seersucker från Stoff&Stil, knappar 12 mm 4 hål därifrån också

Mönster: Meedom strl 80, form 2, lång ärm, liten halsringning, spetsig krage strl 80, löst kragstånd eget mönster, svängd livkant, ärmsprund 6 cm, manschett 19,5 cm.

Lycka: Å, varje skjorta blir snäppet formsäkrare än den tidigare. Den här färgen är underbar, på håll ser den rosa ut. Dekorfärgen drar åt kall cerise, nästan rödlila, vilket förstärker färgprakten. Jag skulle ha cerise knappar för att toppa den, men färgen i Stoff&Stils katalog stämde inte, de var mjukrosa. Så det fick bli vita knappar. Skjortan är ihopsydd med overlocken vilket gav så fina och lena sömmar. Den känns härligt också att jag börjar behärska overlocken och inte bara är rädd för maskinen. Nu längtar jag till nästa gång jag får använda den. Och till nästa sommar när skjortan passar på lille Hj....

Lärdom: Som vanligt, en massa. Som att manschetterna nog kräver mellanlägg för att inte bubbla ihop sig och se skrynkliga ut hur mycket jag än stryker dem. Den här gången var jag så noggrann att fästa knapparna vid knapphålens ändpunkt att jag till och med fäste dem i fel ändpunkt (50% chans), dvs i underkanten istället för överkanten.

Kunde inte låta bli att visa upp den här cerise karamellen. Jag sitter annars och filar på skjorttutorialen, och den tar tid. Men den kommer, den är på väg, kanske har jag gjort 1/3 ungefär. Sen kan det bli många mer fina somriga skjortor i alla världens färger.

2 kommentarer:

katta sa...

Underbar skjorta, så mycket fint du har sytt :)

[bebisblä] sa...

Jag håller absolut med dig - klart att pojken ska ha en cerise skjorta. Mer färg åt pojkarna! Så duktigt och seriöst att orka sy skjortor.