lördag 13 augusti 2011

Gröna moln t-shirt strl 80

I väntan på att få arbetsro för tutorialen för skjortan så kommer här ett tidigare verk, en t-shirt till lillebror i JNY Design:s gröna moln. Storlek 80 för säkerhets skull, känns kul att det sitter lite löst nu på kroppen och att veta att han kan ha den ett tag. Men den har ju passat i sommar. Kände att solgul mudd passade till all grönska och molnformationer.

Tyg: Mörkgröna moln interlock från JNY Design när de var på rea (me like rea!) och citrongul interlock från Mjuka Tyger

Mönster: Som jag säger till sonen ibland "det börjar med M.... och slutar med eedom, vad kan det vara?". Form 1 strl 80, 2 cm mudd i halsen som blev 1 cm, dvs ser ut som kantband men är sydd som mudd.
Lärdom: Det var inte lätt att få halsringningen snygg. Den ser bra ut på bild när jag strukit den och dragit och fixat för att kompensera att den helt enkelt är sned. Jag ville helst sy hela t-shirten på overlocken och använde stretch knit, en fyrtrådig söm, för att fästa den, utan att sy dit mudden först på symaskinen. Det blev en snygg overlocksöm men inte i övrigt. Senare har jag testat att nåla och sy på symaskinen för att bara "sicksacka" med overlocken. Jag stickade ner sömsmånen med symaskinen och valde grön tråd, kunde ha varit gul tråd...

Lycka:... som det var på tvillingsömmen vid livslutet och ärmsluten. Det här blev en somrig t-shirt, som har använts mycket och kommer att användas mycket mer. JNY:s moln är god design, jag blir fortfarande glad och inspirerad av att se dem.

Inga kommentarer: