måndag 1 augusti 2011

Mörk jade velouroverall strl 104

Nostalgin fortsätter. Vem, mer än jag, hade en plyschoverall på 70/80-talet? Min var röd med vita ränder framtill, brorsans var blå. Till vår store blonde son valde jag och maken färgen mörk jade från Stoff&Stils katalog. Någon sorts mörkgrönblå nyans. När den kom blev jag väl inte överförtjust men tänkte att den blev finare på... och det får jag fortfarande gå och fundera på. Det är ju inte riktigt säsong för heltäckande plyschkläder men främsta skälet är att A säger "vill inte ta på mig den" gång på gång. Vet inte varför, allt annat har han både provat och velat ha. Jag tror nästan att han är så stor nu att han kanske la märke till hur mycket jag slet med den och blev arg när plyschen gled och det blev snett och vint och det gick prestige i det och nu vill jag bara SE hur den blir på *grr*. Lite laddat med andra ord. För här sätts den inte på.

Mönster: Meedom strl 4 år form 2, förlängd 6 cm i midjan, rund krage, 40 cm blixtlås och resår vid benslut (18 cm). Egentillverkad skyddsflärp längst upp vid blixtlåsets topp.

Tyg: Mörk jade stretchvelour från Stoff&Stil, beige blixtlås Bibbis

Lycka: Jag blev nöjd med beige till mörk jade. Påminner om munkjackan (mossgrön/vit). Den runda kragen var nostalgi, mindes min overall. Det känns som om den blir jätteskönt att krypa in i och leka inomhus murriga dagar i höst.

Lärdom: Jag blev besviken att han inte ville prova den, har nog varit bortskämd med att han blivit så glad för tidigare plagg. Men när jag tänker efter så provade han den, med kläder under, för han trodde nog att det var en overall som ytteroverallen (som också är grön). Sedan fort av med den så jag hann inte riktigt se hur illa sydd den var på. För den är hemsk vid närsyn. Plyschen gled som sagt och det är tur att det inte är figursytt för det är inte den figuren han har. Blixtlåset blev förskräckligt isytt, bubbligt och snett. Fick höja sprundbotten för att sedan inse att det nog skulle ha varit kvar för att blixtlåset skulle fått rätt utrymme. Suck. Och kastar bort en hel meter plysch det gör man inte utan jag hoppas att det sitter bra på och är skönt. Nåt jag kanske får veta framåt jul...

Inga kommentarer: