måndag 22 augusti 2011

Muddbyxor strl 122

Fick en beställning av svärmor (vad gör man utan släkten??) på muddbyxor till kusin A som börjar skolan idag. Hon hade talat om muddbyxor till honom precis som hans lillebror fick och när jag hade köpt tyget och skulle lägga in det i tyggarderoben sa det hans namn (jag måste kanske söka för att jag hör röster??).

Tyg: Lilagrå randig velour Tygfabriken, mörkröd stretchjersey Stoff&Stil
Mönster: Meedom 7 år, form 2, mudd i midjan och benslut utan förkortning av mönstret (oops)

Lycka: Sydda helt på overlocken, vi kommer bra överens maskinen och jag. Jag hade först valt en svart mudd till det lilagrå och sagt det till svärmor. Sen när jag skulle sätta mig med dem, så bara gick det inte att kombinera svart och lila, det såg så tragiskt ut (i kyrkan är lila och svart liturgiska färger för botgöring och sorg inför fastan och påsken...). Jag tog fram röd respektive orange och funderade fram och tillbaka på det. Till slut sa byxorna åt mig att de faktiskt ville ha det röda. Jag sydde dit och blundade när jag lämnade över dem till presentgivaren "hoppsan de blev visst röda...". Men lyckan blev sedan när jag hörde att A hade blivit förtjust i byxorna och satt på sig dem direkt (bästa betyget när det gäller barn och kläder tycker jag...)

Lärdom: Jag glömde att förkorta för muddarna, som ju är ganska breda, vilket gjorde byxorna en aningen större. Det var lite tur i oturen för svärmor hade bett mig göra dem större eftersom hon tycker han är stor för sin ålder. Sen mönsterpassning MF på overlocken+plysch (åååhhh, hej vad det går snabbt och snett) lämnar en del att önska. Min vanliga "baksidan/insidan är alltid snyggare än framsidan/utsidan om plagget själv får välja" gällde här också. Suck.

Nyhet: Jag har lämnat tillbaka täcksömsmaskinen och börjat sy fuskdekorsömmar med overlocken. Det känns riktigt bra!! Jag var inte redo för ny teknik och en maskin till.

1 kommentar:

Alice sa...

Jag brukar inte ta bort längd för mudden längst ned. Det får pösa lite där nere istället. Bara fördel att du "glömde". Så glider inte byxorna upp när de sitter ner och byxan kan användas under en längre tid.