lördag 29 oktober 2011

Grå velour sweatshirt strl 122


Snett och vint syns inte på håll. Den här tröjan sydde jag något stressad och i min "sweatshop"-stämning (dubbel bemärkelse, dels sweat som i sweatshirt och dels svettigt som de asiatiska syfabrikerna som oftast kallas sweatshops) skulle jag vara så tuff att sy ihop den helt utan nålar.

Tja, vad ska man säga.... Det gick undan i alla fall. Och drog sig (velouren är ju ganska levande i att luggen klättrar på sig själv och förskjuts). Det roliga i kråksången var att jag valde lila overlocksöm för att matcha byxorna som kusin A fått sedan tidigare. Och det var väl det enda roliga.

Tyg: Grå velour från Metra Tyger. Asdyr. 179 kr metern. Vet inte om det var så väldans mycket högre kvalitet? Mudd från Tygfabriken (som har billigare tyger...)
Mönster: Meedom strl 7 år, form 2. Sweatshirtlängd.

Lycka: Lila söm. Och att mottagaren blev glad.
Lärdom: Utan nålar kan vara kul för stunden, men det är roligare när det stämmer i slutändan. Jag var supermissnöjd. Kunde inte sy en ny för tyget räckte inte. Men när jag räckte över den till maken och bad honom hitta "felen" så tyckte han bara att den var jättefin! Sov (nåja, var i sängen, gnäll och skrik....) på saken och morgonen därpå tyckte jag att den var fin. Lite ojämn, som det ju blir ibland. Men levande och hel. Skapad. Vem är utan fel och brister? Älska din nästa, så ock din sykludd.

Hel och ren räcker långt.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Fin i sin enkelhet, om du frågar mig :)

Usch det låter som jobbiga nätter. Hoppas det lugnar sig inom kort!