söndag 30 oktober 2011

Muddjeans strl 110 och strl 80

Såna här praktiska och sköna byxor har jag haft lust att sy länge. Jeanstyg så att de håller som utebyxor och skön mudd i midjan.

Jag är en riktig detaljmänniska, jag gillar fickor. Att sy dem. Tur att barnet i fråga gillar fickor (och att fylla dem med kastanjer). Så här slår jag till med en riktig fickfestival. Visar även närbild på de randiga byxornas fickor. Fickorna blir lyckade, kul eftersom det är en av de saker man ser på plagget vid närmare studier (inte att man hinner se det på en liten unge i farten dock.... om man bortser från konturen av 18-20 kastanjer). Jag slog på stort här också med en fejkgylf (börjar tänka att en dag kanske jag skulle sy en riktig gylf, låter som en lagom utmaning).
När jag syr plagg till den ene så blir det lätt att jag syr ett likadant till den andra. Lillebror fick dock resår i midjan. Vet inte vilket jag gillar bäst. Här är dessutom med ditsydd linning liksom i de randiga. Lite knåp med en 60-70 cm lång linningsremsa som ska sys dit separat och sedan räcka till på avigsidan när man fäster ner den runt resåren (alltså i ett senare moment, jag trär i resåren efter jag har sytt ner linningen på avigsidan, dvs lirkat, tryckt, dragit, klämt, hotat, pressat i resåren och svurit med jämna mellanrum... pga avsaknad av andra mellanrum).

Tyg: Mjukbehandlad denim från Stoff&Stil, en meter räckte till liten och stor med fickor och linning (som ju kräver extra tyg). Skönt och fin blå färg, men jag skulle ha valt ett tunnare tyg tror jag (7 oz istället för 10 oz). Fördelen med dagisbrallorna att det är rutschkane/gungmarginal. Grön mudd från Tygfabriken och turkos mudd från Ohlssons Tyger, riktig swimmingpool-turkos. Resår från Bibbis i härlig "resårtårta" dvs 25 m som räcker länge, så skönt att veta att det finns hemma, 30 mm bred. Köp från Bibbis! Snabb och trevlig service och välsorterat sortiment. Hon har koll också på vad hon säljer.

Mönster: Meedom strl 5 år och 80, form 2, fickor och fejkgylf (Meedoms bok förklarar detta mkt bra)

Lycka: Jag tycker det är så underbart härligt att sy. Särskilt sitta och pilla lite, stryka och se plagget växa fram. Fickor och gylfar, kragar och manschetter, det känns som min grej! Och nu är jag glad för att jag sytt mina första jeans. Båda plaggen blev rymliga och kommer att hänga med länge. Är helnöjd med färgvalet på muddarna också.

Lärdom: Den här gången tog jag rätt mått på mudden, dvs smal nog att sitta kvar i midjan. Men det var slitigt att få ihop det mot det stela jeanstyget, jag tog i så att det stramade och var nära att ge upp på de gröna muddbyxorna. Men sen när vi provade var jag glad att jag envisats med att töja mudden till nästintill bristningsgränsen för de sitter jättebra i midjan. Bubbligt blev det dock, linning är 69 cm och mudden 40 cm.

Senaste nytt: Jag har fått jobb och börjar jobba om en vecka. Det känns jättekul och spännande, har hittat ett jobb som känns som en precis lagom utmaning. Är laddad för att jobba efter mammaledigheten, kommer att njuta mer av att vara med barnen när jag får komma iväg lite om dagarna känner jag. Jag hade turen att få jobb samma dag som jag klev in på arbetsförmedlingen. Det känns fantastiskt! Lite som att jobbet hittade mig... Det är halvtid till att börja med, också precis lagom, och kanske får jag andrum för att sy om kvällarna. Två nätter har Hj sovit, hoppas att trenden håller i sig...

1 kommentar:

[Blää]/[bebisblä] sa...

Grattis till jobbet!!! Och till fina jeans så klart!