måndag 10 oktober 2011

Turkos apor tröja strl 110

Och nu har jag fått blodad tand på det där med dekorsöm. Jag var ju bara tvungen att prova att köra overlockens fyrtrådiga ihop med symaskinens sicksack för att även skapa en dekorsöm längst ner på ärmen, liksom det kan vara på köpetröjor. Men lite pill var det allt....

Tyg: Turkos apor JNY Design (jag handlar på rea och ligger steget efter många andra bloggare märker jag), lime interlock Mjuka Tyger och grön mudd Tygfabriken. Härlig kombination tycker jag!
Mönster: Meedom (tja, vad annars, har en tanke om att prova något annat snart, Ottobre förstås, ska bara välja vad, eller kanske lära mig ett rita ett eget mönster med mönsterkonstruktionsboken jag nyss köpte) 5 år, form 1, raglanärmar

Lycka: Den här har A varit med och tagit fram själv. Han fick välja mellan röda, blå (i e turkos) och gröna apor och så fick han tycka till om ärmvalet (också ett begränsat val). Mudden bestämde jag och det är så roligt att hitta lite nya och annorlunda färgkombinationer. Tyvärr måste man leva med dem sedan, när det är till familjen jag syr. Efter ett tag blir den här lite skrikig och jag undrar, skulle jag ha valt andra färger (och sätter på A en mörkblå ribbad baströja, vilsamt för designerögon...)

Och så bygger pappa en symaskin i lego åt A och han får ett gäng stuvar att sy på. Plus ett byte som jag gjorde med Bebis Blä, i en park i vår stad (det visade sig att vi bodde 20 min gångväg från varandra!), jag langade Rosa Fordon och hon halade upp en pill-lapp till lillebror (som storebror lånat som syprojekt, passar bra, eller hur?). På golvet har han en pedal av blått lego och på "skrivbordet" även en miniräknare som är hans dator och en trådrullehållare (konverterad leksak). "Här ska jag sy" utropar han entusiastiskt (kul att bidra till lek och utveckling, lär honom de sanna värdena i livet: sy och dator...).


Här ser vi också att tröjan är lekvänlig, precis som det ska vara. Och, ja, byxorna är också Mia Textil Design, ett par jeansmuddisar som jag ska blogga om sen...

Lärdom: Jaha, det var det här med dekorsöm tvärs över tyget, bubbligt blev resultatet. Men, men, det fixade jag med en bit papper. Och i den snabba kreativa processen, i kaoset för en tvåbarnsmamma så kan man inte tänka på vad som är mest lämpligt och optimalt och omständligt. Nej, man grabbar tag i det som finns inom en arms räckhåll, och det blev ett kasserat ritpapper, en liten remsa som A redan förutseende har strimlat bort när han fyllt pappret med tuschstreck.

Jag har sytt längs med trådkanten på overlocken söm Safety 4 Thread, med avigsidan uppåt. Sedan har jag pressat sömmen om rätan, nålat och sytt med en bit papper under, smal sicksack bredd 0,5, längd 2. Sedan är det ett pill att lossa pappret från sömmen. Då använde jag overlockpincetten, funkade bra. Och bra blev det och kul att variera mot mudd och den gamla vanliga tvillingsömmen. Ja just det, om det inte framgår, så sydde jag dekorsömmen i mörkgrönt för att matcha halsmudden. Snyggt!

2 kommentarer:

Thea sa...

Snygg tröja!
Om fin symaskin sonen har! Så kul!!
OCh du är som vanligt uppfinningsrik och kreativ - de här gången med täcksömmarna. :-)
Kul att du skaffat dig mönsterkonstruktionspärmen! Lycka till!

One Piece Jump in sa...

Jättefin tröja du har fått ihop.