söndag 20 november 2011

Lilabruna muddbyxor strl 80

Nästa nya favorit-färg-kombination är lila och brun. Vi har en taxvalp i trappuppgången som är en nougatbrun sort och han har ett lila halsband. Varje gång jag ser honom påminns jag om hur bra det funkar ihop.

Tyg: Lila velour från Tygfabriken som inte görs rättvisa på min bildskärm. En härlig mörk och klar lila. Ytterligare en tygrulle jag kramade och tog den stuvbit som var kvar av. Hade gärna sytt mer i det. Brun mudd från Ohlssons Tyger i en klassisk blockchokladfärg.

Mönster: Meedom strl 80, form 2, full längd på benen och förkortade för mudden.

Lycka: Färgkombinationen, varje dag.
Lärdom: En unge som sprattlar på golvet har snart sparkat in sina små knubbiga ben i byxorna om man syr form 2. En annan lärdom är att de blev alldeles för stora i midjan. When in doubt, ta alltid, ALLTID en kortare muddlängd än du tänkte. Det funkar inte med för stor mudd i midjan. Här tog jag något rekommenderat utan att tänka efter och hade sytt dit en mudd som var två cm vidare än till ett par muddbyxor som jag sydde till A som fortfarande är för stora och då är han snart fyra år. Först tänkte jag att Hj skulle växa i mudden, han är ändå lite knubbig om midjan, men sen retade jag mig på att de satt så löst, klippte bort mudden och sydde dit en ny. Då blev jag mer nöjd med dem.

Inga kommentarer: