lördag 29 oktober 2011

Flyttkarusell

Jaha, när båda barnen turas om att inte sova blir det inte mycket bloggat. Tyvärr, jag har så mycket att visa och berätta men kväll efter kväll så går tiden ändå... fast nu fick jag en timme extra pga sommartidsomställningen.


Och flyttkarusellen bestod i att städa och måla ateljén i källaren på vårt hus. Sedan flytta ner skrivbord, symaskin, pärmar osv (ja ni ser skrivbordet i syhörnan under omvandling). Ner med allt, mannen i fråga bar och jag pekade. Medan vi passade två små barn... Sedan satt jag där några timmar. Och kom upp igen, drog lite på orden och mannen lirkade fram att jag inte tyckte det var så kul att sitta där och sy. Här uppe i lägenheten har jag bott in mig vid skrivbordet och ljuset och, framför allt, möjligheten att sy lite då och då när tillfällena bjuds (vilket är mer tillfälligt än förutsägbart när barnen är med). Så mannen bar upp symaskin och skrivbord igen... Rummet ska vara vårt arbetsrum, där vi kan sitta koncentrerat. Och så ska jag ha mina tyger där. Längre fram när det passar att ateljéa mer så kanske det ser annorlunda ut.

Men så här såg det ut under flyttkarusellen. Det stora skrivbordet är kvar, det vita är upp igen.


Här är myshörnan för testunder. Så fick vi äntligen användning för det vackra cigarrbordet.

Ingenting är uppsatt på väggarna än så det är kalt. Men sakta men säkert kommer det upp mer och mer. Det gäller bara att tima det med barnens behov.... Det röda skåpet på golvet blir en fin dekoration på väggen tror jag.

Här en detalj över färgval. En varm kritvit ton och barkbrun (dvs chokladbrun) färg på listerna. Träsaken bredvid är en hatthylla som ska upp. Där ska jag hänga färdiga plagg.


Ja jag tror att det landar i det, att jag har förvaring i ateljén så länge. Tyger, projekt, sybehör. För det är det svårt att få plats med i vår tvåa på 53 m2.

Så festligt det är att saker och ting inte alltid blir som man trott. Typ att jag sitter här vid vanliga skrivbordet med vanliga maskinerna. Inte för att det blir mer sytt. Nä då måste den yngste sova mer och skrika mindre på nätterna (pust, drömmer tillbaka till maj då han sov hela nätterna fast han bara var två mån).

1 kommentar:

Anonym sa...

Ateljén artar sig bra tycker jag. Tehörnan verkar också mysig.
Kanske känns det mer lockande att vara där när ljuset återvänder i vår.

mamma