tisdag 21 februari 2012

Utökning genom delning

Jag sitter här och myser framför datorn. Det är extremt snarktomt här hemma (och inga tänder som gnisslar... uuuh) för äldste sonen är iväg till farmor och har kul. Så jag lägger beställning på Stoff&Stil och längtar till våren och nya seersucker-skjortor som jag tänker ta till nya höjder *mys,mys*. Har ju jobbat några månader nu och då är det roligare att lägga en beställning för pengarna räcker till mer. Tjugo varor, varav ett trikåtyg, resten vävda tyger och sybehör.

Sybehören kommer av att nu har jag utökat min verksamhet, koncentrerat och konsoliderat, outsourcat och fokuserat på kärnverksamheten och allt det där. Jag har nämligen flyttat overlock-maskinen till ateljén i källaren och har symaskinen kvar i vardagsrummet. Det blev inte mycket sytt på den skramliga overlocken när yngste sonen sover i samma rum. Nu kan jag fokuserat ta en söm då och då i ateljén där bullret inte alls är buller och sen ha noggrann symaskinssömnad i vardagsrummet på kvällarna. Ateljén är även vårt arbetsrum och jag arbetar hemifrån då och då, och det är då jag tar den där extra sömmen som pausgymnastik :)

Två syhörnor betyder dubbla uppsättningar av verktyg (i viss utsträckning) och mer arbetsro vid var och en av dem. Nästa steg är att lämna in maskinerna på service och få köra nyservat. Tycker jag förtjänar det efter snart _två_ år av sömnad (men tänk, det var ju bara igår jag inte alls kunde sy, utan bara villevilleville).

Inga kommentarer: