måndag 2 juli 2012

Beige zipperjacka strl 110

Nu har jag börjat hitta min stil i design. Enkla färgkombinationer som överraskar mig och gör mig glad, oftast flera månader efter jag en gång har bestämt mig för dem. Och ibland är det de som väljer mig. Jag kan leta en mudd i muddlådan och så är det som om en annan mudd ropar "hallå, psst, här är jag, ta mig! Jag blir jättebra!" och jag tänker "nää, det här går väl inte" och då är det som om en tredje röst hörs "jo prova, det går inte, men det kanske går ändå?"

Här var det en beige jacka som skulle bli till för den store, A 4,5 år. En helt ordinär färg, sandfärgad, en nästan icke-färg. Klart det vore fint med något rött till, ett blixtlås till utropstecken. Men det gick inte att välja röda muddar, det blev gröna. Grönt+rött=jul, men här är det sommar.

Mönster: Meedom 5 år, form 1 (dvs en smal, tajt jacka till ett smalt barn)
Tyg: Sand joggingtyg (sweatshirt) från Stoff&Stil, grön stretchjersey från samma ställe, röd dragkejda från Bibbis textil (snabbt levererat till låga priser, prova, och du är fast).

Lycka: Den blev så fin! Och jämnt sydd vid muddar och blixtlås. Jag var så stolt och ville att A skulle prova direkt. Vilket han inte ville, såklart. "Jag kastar jackan" eller något som han sa, i tre månader och sen ville han ha den. Och han är jättesuperfin i den. Så rar, och så sig själv. Den passar honom, neutral beige och så lite färgklickar.

Just nu: Är det sex månader sedan jag sydde klart zipperjackan. A har använt den i några månader. Jag sydde klart den under en julledighet, en sylördag har jag skrivit i mina anteckningar. Hj sov i sin overall (efter en promenad) och A lekte. Det tog mig en vecka från projektidé till slutförande. Tänk va. Och så sex månader innan jag hann/orkade/ville/kunde blogga. Har haft en strulig jobbvår som tagit mycket kraft. Och barn som somnar 21:30-22:00. Nu har jag haft semester och vilat upp mig. Barnen somnar 20:30-21:00 och jag kan göra några andra saker på kvällarna. Jag har flera syprojekt igång. Overlocken har kommit upp från källaren och nästa projekt är en zipperjacka till mig och maken. Hjs zipperjacka bloggar jag om sen. Men inte ett halvår senare, väl?

1 kommentar:

Alice BraLLan sa...

Åh vad roligt att du är tillbaka i bloggvärlden, välkommen. Jackan var superfin. Färgerna passade hur bra som helst ihop.