måndag 14 februari 2011

Och det blev en....


....ateljé, miniversionen. I väntan på bebis, en mer funktionell syateljé i någon källarlokal i bostadsrättsföreningen, så övertygade jag min man om att hämta ner några av våra bord från vinden. De här är de blivande skötborden (skötbädden på det stora, lilla bordet för kläder, blöjor med mera) så de skulle ju ändå ner hit (förutsatt att allt går väl om några veckor). Vad skönt det är att slippa plocka fram och bort från köksbordet varje gång jag vill sy eller testa en idé. Nu kan jag gå fram och tillbaka och utnyttja alla de där mikrostunderna när lugnet lägger sig över hemmet. Jag har inte velat lyfta symaskinen själv pga graviditet och bäckenbotten så jag har behövt be maken ställa fram den på köksbordet. Men nu får den stå framme. Sonen, tre år-nyfiken, håller sig borta från den *peppar, peppar*.

Det gjorde under för produktiviteten. Eller för utloppet av all den kreativa energin som samlar sig inom mig. Eftersom jag nyligen fick en beställning på några plagg har jag att göra. Det ska bli jätteroligt att visa upp det sedan. Ja just det, har lagt in en beställning hos Stoff&Stil också så mer sytt ska det bli. Känns så skönt att ha något vettigt att ägna sig åt istället för att tänka på förlossning, amning, klimakteriesvettning (som man ju får som nyförlöst), vaknätter, skrik, vit bebiskräks, eventuella dagisförkylningar, kyla, vinter, vårallergi... tja allt annat liksom som väntar framöver.

Inga kommentarer: