tisdag 5 april 2011

Vad som passar den ene....

...passar kanske inte den andre.

Skriver detta inlägg med högerhanden. Vänster håller lillebror mot axeln, det gillade han tydligen. Är det nån som känner igen sig?

Jaha, BB-kitet blev inte som jag hade tänkt mig. Barnet vägde nästan ett kilo mer och även om de är SMÅ när de föds, så var den här som ettan var vid 4 veckors ålder. Och det är ju just då man märker att byxor, bodies, mössor är något mer krångliga att få på. Det blir ingen rörelsevidd att tala om, utan mer...korv.

Den orangevita bodyn gick bort direkt, jag försökte inte ens. De bruna byxorna hade han faktiskt dag 1. Omlottkoftan var inte direkt omlott... hjälmmössan dolde inte nyföddhud mot marsvindar. Sockorna satt på och passade. Molnmössan knölade jag på med en nålprydd arm i förlossningssalen och tog ett kort, sen åkte den av igen. Fleeceoverallen åkte han hem i, men det var lite meck att få in bebisen i den, och kofta under gick bort för det fick absolut inte plats, det talade han om för oss.

Hur kommer det sig att jag har fått så mycket bebis denna gång? Jag minns en liten som försvinner in i plaggen. Nu har jag rensat ut halva garderoben och är på strl 62. Grabben är 16 dagar idag....

"Räddningen" måste jag berätta, även om det är pinsamt, blev mormor och farmor som storfyndat på HM och Lindex, och köpt bodies och byxor i turkos, grönt och rött, i större storlekar som verkar sitta skönt. Sedan hade vi gratiskläderna från baby bagen, bland annat strumpor med grodor på som oftare åker på än mammas fina hemstickade... För barnvagnen används en overallpåse från HM som han ärvt av brorsan (som föddes BS, Before Sewing Mum). HM dressed this baby, helt enkelt! Han är jättefin i sina köpekläder, också, och jag en lärdom rikare.

Jo, giraffpyjamasen använder vi! Något för smala ärmmuddar bara, men den sitter bra och har redan hunnit med några vändor i tvätten, pga kräksvåta axlar.

Men trots "skomakarns barn" så har jag redan nya planer på plagg som saknas. En sovpåse strl 68 (erfarenhet!) och så har jag fått en beställning på skjortor (på lite mer lättförutsagdväxt 3-åring), vilket gör att jag måste in min tur göra en beställning på Stoff&Stil, stackars mig ;-)

Ja just det ja, och så har jag beställt en overlock! En Elna 645, så här ska det bli sytt igen. Längtar! Sy med en hand är lite för svårt. Sitter just nu med dilemmat, ska jag lägga ner honom, eller får jag börja om från början då? Han verkar sova djupsömn på min arm...

PS: Jag la ner honom nyss, han sover. Wow, ett fönster av frihet öppnar sig kanske? Men är det inte typiskt att då kommer den stora tröttheten!

2 kommentarer:

JuMel sa...

Så synd att dina fina hemsydda kläder inte passar bebisen, du får sälja dem eller ge bort dem till en mindre bebis! Vår son vägde bara ca 3200 g när han föddes men blev gigantisk på ett ögonblick, hade storlek 68 när han var knappt 3mån och den storleken som äldsta storsyster hade när hon var 6 mån och äldre:) Barn växer tydligen väldigt olika har jag lärt mig:) När det gäller fuskcover så syr jag ihop raglansömmarna aviga mot aviga med vanlig overlock söm och sedan stickar jag fast sömmen med vanlig raksöm mot ärmen. Lätt som en plätt!:)Lycka till med bebis och nya maskinen!

Ingrid sa...

Man FÅR köpa barnkläder i affären - det ÄR tillåtet även om man som mamma är sykunnig!! *blink* Jag har precis beställt jeans till makrillen och pyjamasar till snultran (för pyjamasar syr jag bara inte när tiden är så begränsad nu!).

Snultran är en mammig liten tjej, som inte kan komma till ro och knappt sova själv på dagen. Lösningen är trikåsjal!! Har henne i den mest hela dagarna. Då får jag åtminstone något gjort och blir inte begränsad av en bäbis i knät.

Att rita av mönster och klippa till är dock lite svårt. Men att sitta och sy går finemang. Så jag gör det första på kvällarna (innan nio då jag måste gå och lägga mig) och det andra på dagarna då makrillen är på förskolan... Utom idag då jag bara inte fått tummen ur...

Kram!!

PS. Och grattis till det andra nytillskottet - overlocken!!