fredag 11 mars 2011

Bebismössa bruna moln

I väntan på bebis, vad gör man då? Jo, man vaknar varje morgon och kommer på ett nytt plagg som behövs och som man kan sy under tiden. Lite speciell känsla, det kan ju vara omedelbar leverans. Ibland tänker jag "ok, bebis, vänta ett slag, mamma ska bara sy klart det här...". Samtidigt gör det ju inget att bli avbruten av en sån viktig ankomst.

Men, men bebis har inte kommit ut än. Det var beräknat till igår och om två veckor vill vårt landsting att det blir igångsättning. Under tiden har det blivit denna mössa i härliga bruna moln och just nu syr jag på en filt som blir ful som stryk men som förhoppningsvis värmer ändå. Varför ger jag mig på kantband, när jag ändå inte kan sy det snyggt? Jag hoppas alltid att kantbandslyckan ska stå mig bi och att det på ett mirakulöst vis ska bli superjämnt utan att jag nålat varje mm eller sytt exakt 1 cm sömnsmån. Det blir det inte.

Tyg: Bruna moln interlock JNY Design (på rea hade hon då, glad jag passade på).
Mönster: Eget, dubbelt tyg, tutorialen hämtade jag från Made By Me.

Först gjorde jag en prototyp och då fick jag leta efter en modell med huvudomkrets 34 cm. Lammet från Lambi ställde upp!

Prototypen blev lite kort utifall huvudet är mer avlängre än tyglamms huvuden (som dessutom har något större öron). Prototypen syddes även utochin så det finns en hopsydd söm från rätsidan. Vad bra att slippa göra det i bruna moln mössan. Då märkte jag också att insnittens början blir som hörn som står ut och jag fick sy till rundade hörn, som jag inte riktigt vet hur jag ska föra in i mönstret. Slutmodellen, den med bruna moln, blev mjukt rundad i alla fall.

Idag fikade vi ute i solen. Jag kunde dricka varm choklad utan att må illa. Hoppas det betyder att hormonomställningen fortsätter och att vi snart kan få snusa bebis istället för att bara vänta, vänta, vänta. Och det är ju inte så att det trillar ner roliga saker under tiden inte. Nej, alla roliga besök och presenter kommer ju liksom efter bebisen. Håll tummarna för mig om jag åker in, innan vi hörs nästa gång!

Inga kommentarer: