torsdag 17 mars 2011

Nytt BB-set, i väntan på BB

Och i väntan på BB-vistelse så syr jag, förstås. Gick igenom förlossningsväskans packning än en gång och insåg att bodyn i strl 44 inte matchade det övriga från Mia Textil Design. Det var dessutom storebrors första body och det kan väl vara kul att ha ett unikt plagg till nästa barn? Jaja, ni hör att jag hittade några orsaker till att få sy igen och nu blev det en body med kuvertringning. Barnmorskan tippade 3000 gram vid senaste kontrollen så det är nog bra med tillräckligt små plagg. Bodyn jag sydde förut (den matchade inte heller, gick ju i blå/grön färgställning, våra "temafärger" är brunt, vitt, orange och rött) var i storlek 50.

Så här skulle det sys mindre. Jag tog mitt mönster och kortade i sidled och ärmlängden. Då såg jag sedan att ringningarna vid hals och gren kanske blev för snäva, men jag hade inte tid med några omritningar. Det här plagget skulle ju snart ner i väskan! Säkert valde jag fel typ av tyg också, men jag hade inte tid med några beställningar av tyg som ska hämtas hos postombud, mellan värkarna. Det viktiga var att sy, att få ett litet plagg och att matcha BB-setet.

Tyg: Stoff&Stils stretchjersey/muddväv (ja, det kanske är lite tjockt och varmt för en body?) i vitt och orange
Mönster: Egen kuvertringning och gren utifrån Meedoms tröjmönster strl 56. Förminskat några cm i bredd och ärmlängd.

Lycka: På något sätt är det nog lite besvärjelse i att sy och samtidigt hoppas att man inte hinner klart för att värkarbetet sätter igång. För helst vill jag ju bli klar också. Men inte ens denna gång lyckades ett miniplagg påverka hormoner och lilleman som verkar trivas i magen. Så jag gläds åt att kunna packa ner det i förlossningsväskan och ha ett plagg som matchar filt och overall. Och inte skär sig alltför mycket med det stickade setet. Nu längtar jag bebis och om åtta dagar blir det i alla fall någonting, det har Farbror Landstinget bestämt. Men jag hoppas lilleman och vårsolen kan styra det till något annat :)

Lärdom: Jag ville ha vitt till en liten liten en. Men ändå inte bara ha vita kantband. Så jag provade några olika kombinationer och tog orange till slut. Bara för att under arbetets gång känna att det såg ut som en fotbollströja för Holländska landslaget.... Men i slutänden så ordnade det sig ändå.

Sedan, stolt, har jag inte låtit kantbandsstrulet hålla mig tillbaka. Detta såg jag som en utmärkt övning i kantband, smått, noggrant och färger som visar minsta misstag. Jag klippte alla kantband bredd 4 cm och följde Blomma åker vagns guide igen. Jag tog tvillingnål för att fästa baksidan av kantbandet och då orange i den ena övertråden och vitt i den andra. Sedan följde jag viklinjen på kantbandet och lät ena sömmen bli vit på vit och den andra orange på orange. Det blev snyggt! Jag försökte köra så långsamt som möjligt för att kunna svänga snyggt i ringningarna.

Tja, om ni inte hör något på ett tag så kanske jag föder barn. Eller också kommer det fler roliga inlägg. Det blir i alla fall mycket sytt nu :) Och mycket utomhustid och lekparkshäng, sonen har upptäckt gunghästens charm....

Inga kommentarer: