söndag 20 november 2011

Orange randig tröja strl 110

Så nu var jag inne på det här med dekorsömmar. Fast det var inte inne på mig...

Tyg: Multirand grön interlock (fast här har jag lyft fram det orange) från Mjuka Tyger, orange stretchjersey/muddväv från Stoff&Stil, röda dekorsömmar DorTak 510 från Bibbis Textil

Mönster: Meedom 5 år, form 1 med raglanärmar och t-shirtlängd.

Lycka: Det är så skoj att sy ihop raglanärmen avig mot avig med overlocken, pressa ner sömmen och sen sy fast med symaskinen. Och snyggt blir det, numera. Titta nedan och njut!!!


Lärdom: Jag använde Stoff&Stils muddväv till ärmarna på den här tröjan och avigsidan på tyget är inte likadant som rätsidan så min plan att vika upp ärmfållen mot rätan gick inte att göra på något snyggt sätt. Och tvillingsöm ville jag inte ha. Så jag fick plocka fram en dekorsöm på symaskinen, nr 45 på Janome DC3050. Inte samma men hyfsat lika. Fast vilken lång tid det tog att sy den och bubbligt blev det.


 Hädanefter blir det mudd eller tvilling vid oliksidat tyg och min fusk-täcksöm när det är vanligt enfärgat tyg.

Övrigt: Håller på att öva upp pekfingervalsen. Har en liten Trötter i famnen och snart är det läggdags. Känns härligt att blogga igen.

Inga kommentarer: