söndag 20 november 2011

Beigevit randig pyjamas med röda muddar strl 86

Å vilket underbart tyg jag hittade på Tygfabriken. Tjock och lyxig beigevit randig interlock som var lätt att sy med och billig. Jag förälskade mig i det omedelbart och när jag slutat krama tygrullen så köpte jag en meter och började planera för pyjamaser. Färgkombon är som caffe latte med vitt mjölkskum i.

Först tänkte jag hämnas på mig själv och sätta en mörkrosa mudd på den. Jag hade ju övertalat brorsan att det var snyggt på den brunvita fordonströjan jag sydde åt E. Och cerise var jag ju redan inne till Hj. Så det vore inte mer än rätt att jag hade cerise på min också. Men så kändes det inte som det var det som den ville bli. Tygbilden till vänster visar de muddförslag jag hade och till slut blev det S&S:s läckra mörkröda stretchjersey. En sån djup och mångsidig röd färg. Fyllig utan att vara dominant och röd utan att vara skrikig.

Tyg: Beigevit interlock från Tygaffären, mörkröd stretchjersey/muddväv från Stoff&Stil, tryckknappar jersey silver från Bibbis Textil.
Mönster: Meedom strl 86 overall, form 1, raglan, kort ärm och shortslängd utan att förkorta för mudd (så det blev mer armveck, knäveck av det, snyggt!) och nedfasad mudd vid halsen

Lycka: Den blev superfin och är en favorit i garderoben. Känns så lyxigt att kunna växla mellan två egentillverkade pyjamaser, den andra i röda apor. Samma modell fast storleken större. Jag har knäppning bara till grenen så får man "hälla" i den viga lilla bebisen för att få ut benen i byxbenen vid ex blöjbyte. Vid påklädning trär jag på byxdelen först och sedan trär jag i ena armen, knölar in resten av plagget under ryggen medan jag rullar bebisen åt sidan och sen drar jag fram den andra ärmen och trär i. Min knäppkant med nedfasad hals mudd, som jag gjort på några pyjamasar nu, gör mig fortfarande lycklig...

Lärdom: Jag är en fena på knäppkanter nu och här var det en randig utmaning med mönsterpassning. Och när halsmudden var ditsydd och knäppkant invikt för att sy dit sprundbotten så....


...men hallå, vad är det som inte stämmer?? Det är ju mer högerframstycke än vänsterframstycke? Det såg ett tag ut som jag skulle få välja mellan mönsterpassning eller hack i halslinningen. Jag fattade inte vad som hände, jag hade inte märkt något.

Vände på steken och fann detta...
I princip perfekt mönsterpassning bak. Så där satt jag och vred och vände på plagget. Men det måste ha varit att jag klippt snett vid överdelen på höger framstycke. Jag sprättade loss mudden på den sidan, klippte till tyget på frihand och sydde dit mudden igen. Och då blev det bra!

Bakgrundsmusik: Gnölande från Hj som stönar/gnäller sig själv till sömns i bäddsoffan. En riktig kvällsuggla. Sover på natten, som tur är! Men ger ingen kvällsro direkt. I morgon får jag gå till jobbet. Det ser jag fram emot.

1 kommentar:

Maja sa...

Hej
Jag måste bara fråga, har du en täcksömsmaskin?
Eller hur får du de fina röda dekorsömmarna?

Mvh Maja