fredag 27 januari 2012

Beigevit randig pyjamas strl 110


Del två kanske man skulle säga. Jag har sytt en overallpyjamas till Hj med röda muddar i samma härliga interlocktyg. Det är så bra med att inte behöva välja en dekorfärg utan prova flera. Den här randiga interlocken i caffe latte beige med skummjölksvita ränder ville för några månader sedan ha mörkrött och denna gång körde jag på kaffebönsbrunt. Smaksak vilket som passar bäst. Ibland ligger barnen alldeles intill varandra med sina randiga pyjamaser och jag vet inte vilken av dem som är finast. Fast den här mörkbrun dekorfärgen är jag fortfarande väldigt nöjd med.

Jag kompletterade med ett par enkla mörkblå interlockbyxor, som jag hade sytt till kusinens beställningspyjamas och ångrat att jag inte hade gjort ett par till oss. Men nu är det gjort. Fast jag tror kusinens par blev snyggare faktiskt.

Tyg: Beigevit randig interlock från Tygfabriken, brun mudd från samma ställe, brun DorTak-tråd från Bibbis Textil. Byxor mörkblå trikå från Ohlssons Tyger, en jättestuv som räcker lääääänge. Ca 4 m tyg för 160 kr.

Mönster: Meedom 5 år form 1 både t-shirt och byxor.

Lycka: Jag fortsätter att skapa dekorsömmar med overlocken. Det är så smidigt (när man väl klippt till raglanärmarna, som inte är särskilt smidiga eftersom man måste hålla reda på både vad som är bak och fram, respektive höger och vänster) att nåla ihop alla delar avig mot avig, sy ihop på overlocken, pressa ner sömmen (jag lägger den ut mot ärmen) och sy fast med långa stygn på symaskinen. Jag är helnöjd med metoden, den besparade mig ett maskinköp och en inlärningskurva till (tycker att jag har så många såna redan...).

Dessutom börjar jag bli mer och mer nöjd med mina färgval. Nu har jag ju haft mina sydda plagg ett tag och märkt vilken design som håller. Jag ser också vad som är min unika stil.

Lärdom: Hade skrivit i mitt skissblock en anteckning vid det här plagget om att A var svartsjuk på Hj och skriker. Det var nog det enda jag lärde mig då. Rent sömnadsmässigt var det ett enkelt och roligt projekt. Observera mönsterpassningen vid dekorsömmen ;-)

Nu håller jag på med en ny pyjamas att krypa in i. Den grönblåa stjärnpyjamasen börjar bli för liten. Den går också i kaffefärger (nougat, kritvitt, mörkbrunt och mörkrött). Senaste nytt inom sömnad är att jag reklamerade min urusla Fiskars-sax som varit dålig länge och som jag gått och funderat på om jag ska reklamera eller köpa en ny eller köpa en annan. Det är den mjukstängande softout saxen och jag måste ha fått ett måndagsexemplar. Först började den kärva så att det var som om skären började hugga tag i varandra och det blev tungt att klippa. Jag försökte öppna den för att göra rent (hade klippt en del fleece) men det gick inte. Till slut blev jag desperat och tog en droppe symaskinsolja vid skruven som höll ihop skären. Eller en och en, det blev flera och till slut var den smidig och tyst igen. Och oljig så jag fick torka, tomklippa, torka osv. Sedan började låset glida ner mot öppningen och ta emot så att skären inte stängde. Jag tog kirurgtejp och fäste upp den och började förvara den öppen istället. Och när jag hade klippt några hundra meter så började handtaget skava, det var plastkanten på handtaget som stod ut, det fixade jag med kirurgtejp också (det är även världens bästa tips mot skoskav - Leukosilk kirurgtejp, finns på Apoteket, hjälper till och med när det har gått hål på blåsan och huden är skinnflådd).

Stod ut, gjorde jag också ett tag, men nu till slut gick jag till affären där jag hade köpt den och fick fullt stöd (tacka sjutton för det, in kommer jag med en kirurgtejpad sax...). Och jag valde att byta mot en ny, som jag hoppas kommer att vara bättre. Annars får jag gå in igen. Men vad skönt att jag stod på mig :)

Inga kommentarer: