torsdag 12 januari 2012

Muffinsmössa strl 6 mån

Jaha, här ser man hur mycket jag ligger efter i bloggning. Den här mössan passade Hj när han var 6 mån och upp till 8 mån. Om en vecka är han 10 mån och har oftast en mössa som jag stickat till mig själv men inte använder för tillfället. Den åker ner över ögonen ibland på honom, men denna åker istället upp, så det var bästa alternativet. Jag håller på med en mössa i strl 1 år, men den är bara halvklar än. Med barnkläder stickar man verkligen mot tiden...

Egen stickdesign, lite annorlunda. Jag kallar den muffinsmössa och har visat några andra varianter tidigare (där återfinns bland annat mammamössan som nämndes ovan). Kolla även in min kategori Stickat för mer stickinspiration.

Jag gillar att sticka, det var så jag verkligen kom in i det textila hantverket och hittade in i design. Men nu för tiden blir det inte ofta av att jag stickar. Vi har en intensiv bebis som håller igång på kvällarna och det ihop med ett nytt och spännande jobb och en snart fyraåring som också behöver sin mamma, gör att jag inte har ro eller tid till att sticka, tyvärr. Dessutom lockar sömnaden mer. Där syns resultatet lite fortare och det är mer olika moment. Men stickning är min hemvist och på jobbets kick-off nyligen fann jag tid för att sticka (på den andra mössan). Då förstod jag hur länge sedan det var, när jag blev så förvånad att garntråden stramade, och fann att jag redan stickat upp det utdragna, jag hade inte varit med om det på ett tag utan hade bara stickat ett nödvarv då och då (tala om att inte se resultat).

Garn: Garnstudios Drops Baby Merino (mitt favoritgarn just nu), köpt från Yll&Tyll, färg 16 röd och 18 brun. "Glasyren" är Drops Safran.
Mönster: MMKnittish (dvs eget), inget märkvärdigt, några cm 1x1 resår, slätstickning, intag 6 st med 2m tills och 1 ödhpt, och en rm emellan (som blir dekorfärg efter ett tag). Sedan en i-cord på toppen.


Här ses muffinsmössan ovanifrån, stjärnmönstret eller glasyren. Färgvalet på den här mössan gick efter stashen, dvs först röd för att det skulle matcha fleeceoverallen, sedan tog den resten slut och jag fick byta till mörkbrun, sticka upp det (vilken tur att brun var en färg i overallen också) och då avslutade jag med vitt garn för att hålla mig till samma färger rött-brunt-vitt. Det blev jättefint till fleeceoverallen.

Inspireras gärna av min design, och ange gärna källan. Jag har en tanke om att renskriva mönstret och publicera på Ravelry eller här, men det blir av när det blir av. Bredvid mig här på skrivbordet ligger en nysydd tröja i joggingtyg som jag är så nöjd över och längtar efter att blogga om. Men det blir när det blir. Först, få sina basala behov tillgodosedda. Hav tålamod, småbarnslivet varar inte för evigt... (även om det känns så ibland).

Inga kommentarer: