onsdag 10 augusti 2011

Grön stjärnpyjamas strl 104


Tyg: Grön stjärninterlock från Mjuka Tyger och mellanblå mudd, fynd från Tradera

Mönster: Meedom overall (förlängd 6 cm) form 1, lång ärm och full längd ben. Knappar MF till grenen

Lycka: Den är underbar den här pyjamasoverallen. Perfekt att krypa in i till kvällen (när man vägrar krypa in i plyschoverallen *mutter, mutter*) och tyget är tunt och följsamt. De blåa muddarna blev pricken över i och det är fantastiskt att lyckas matcha två tyger från helt olika håll, den blå nyansen är nästan exakt samma.

Halslinningen kopierade jag från en köpepyjamas och fick tänka till innan hur jag skulle vika ner den så att den bara försvann ner i kanten och bildade två fina spetsar. Och med tungan i rätt mun rätt i munnen så funkade det!! Det blev så himla snyggt.

Som förstärkning av infodringen använde jag lillebrorsans skjorttyg, så att storebror alltid bär med sig honom.

Lärdom: Den här sydde jag nästan helt med overlocken. En del missar gjorde jag, som att försöka "sicksacka" trådkanterna i sömmen MB, efter jag sytt ihop overallen. Råkade sy snett och klippa hål i ryggen, ajajaj. Då är det tur att trikå kan skarvas lite utan att det märks och jag lagade därmed det lilla hålet. Sömmarna är sydda med Safety 4 Thread, infodring sicksackad med Overcast 2 och muddar är sydda med Stretch Knit. Vad mycket skönare och finare sömmar det blev.


Pyjamasen invigdes direkt, det funkade bra att bygga med lego i den.


Det är sånt här som gör en symamma så lycklig. Och stolt att sätta sitt eget bomärke på.

2 kommentarer:

Onomak sa...

Vilken jättesnygg pyjamas! Snyggt i halslinningen!

[bebisblä] sa...

Läcker!