lördag 24 september 2011

Ateljé


Jag har blivit med... ateljé!!!!! Den må vara smutsig och i behov av ny färg och gardiner men den är min och jag älskar den redan. Läget är suveränt, 15 m2 rum i källaren på vår huslänga i bostadsrättsföreningen och med utsikt mot innergårdens grönska. I hyran ingick ett gammalt skrivbord av bred och stadig modell och ett gammalt måttband som tillhört en tidigare hyresgäst. Skrivbordet är som gjort för två symaskiner.


På nedanstående bild syns helheten i rummet bäst. Vi har röjt ut lite, städat av och ska köpa färg till väggar och lister idag. Vita väggar, mörkbruna lister. Sen ska alla saker jag samlat på mig till ateljén bäras ner, det ska möbleras ("ärmarna ska kortas, fållas och tas in, och så ska jag... Askungen! Åå, vad vill de nu? Ja, jag kommer") och sen har jag en egen systudio.


Jaa, det känns fantastiskt! Förresten har någon nåt tips om hur man kan göra plastmatta med korktryck så fräsch och läcker som möjligt? Kanske polera med något medel? Trägolv får fortsätta att vara en del av drömmen.

Kan ni se mig svänga runt här mellan skrivbord (jag ska för säkerhets skull ha två så att det blir gott om arbetsyta), strykbord, sprätt/te/läsfåtölj, tyghyllor? En del av skaparkraften går åt till att göra det här rummet till en ateljé men jag har kommit igång att sy efter höstens första förkylning (en av många??). Nu skulle jag bara önska många fler timmar på dygnet så att allt skoj hinns med!

4 kommentarer:

Alice sa...

Åh vad kul! 15 kvadrat är ju riktigt stort. Väldigt kul att få inreda och piffa. Inget tips för korkmatta tyvärr.

Ilsefin sa...

Grattis! Vad roligt! En gång i framtiden vill jag också ha en egen ateljé. Med plats för vävstol, symaskiner, spinnrockar, tillklippning, garn- och tyglager osv.

Jag kan förresten rekommendera att ha ett bord i ståhöjd. Jag tycker att det är väldigt skönt att stå när man ritar mönster, klipper tyg (eller mönster) och när man nålar.

Ingrid sa...

Åååååååå - GRATTIS!!!! Så himla roligt!!! Och nej, jag är inte alls avundsjuk... :) Väntar med spänning på att få se EFTER-bilder! KRAM!

[bebisblä] sa...

Så himla roligt! Grattis!!! Lyxigt med en alldeles egen ateljé. Det kommer säkert att öka sylusten något alldeles fantastiskt mycket. Tänk att slippa plocka fram och plocka undan så mycket och istället ha allt samlat och lättåtkomligt.