onsdag 14 september 2011

Mössa rosa fordon 3 år

 
Och så var det det här med mössförbannelsen. De flesta sybloggare verkar ha något moment de fasar för eller som oftast går snett, knappar, blixtlås med mera. OK, mitt gäller mössor. Har bara gjort ett fåtal och har blivit lika missnöjd varje gång. De ser inte ut som jag vill. Jag har skissat mönster på fri hand utifrån tutorials och efter stickmönster. Men ändå så blir de för små, står ut vid ögonbrynen, sitter för tajt i pannan och insnitten blir små spetsiga horn. Brrrr. Jag vill ju bara att de ska sitta perfekt runt huvudet, är det för mycket att begära??

Nåja, jag förträngde mina tidigare försök (bland annat en BB-mössa som fick tas av efter fotografering för att den nyfödde var för stor, till den lilla mössan) och gjorde en jersey-mössa som gåva till min brorson som fyllde 3 år. Det var han som skulle ha alla pyjamaser och snitsiga tröjor jag gjorde häromsistens. Som tur är har jag en hjälpsam huvudmodell som är 3,5 år för jag improviserade mönstret och sydde om efter provning. Så här såg mönstret ut, klippt i dubbelt tyg med vikning i botten. Jag har sytt de första två sömmarna och direkt efter bilden la jag ihop de andra två och sydde i en söm, som hamnar på insidan av mössan (därav fordon uppochner).

Mönster: Eget, efter Made by me:s instruktion.
Tyg: Rosa fordon, fyndat på Tradera

Lycka: Mottagaren gillar fordon. Jag gillade tanken, med en liten svart snodd av mudd längst upp. Även om jag inte blev helt nöjd med utförandet så var det roligt att kunna ge bort en mössa. De verkar ha blivit nöjda i alla fall
Lärdom: Ingen tydligen, för jag tog genast upp beställningar från min äldste och min man på mössor på dem (argh, vad tänkte jag på??). Jo kanske att man måste minska sömsmånen vid slutet av slutet av sömmen för att få rundade hörn. Likaså att göra rundade toppar istället för trekanter, som Kokalal gör i sin tutorial.

Bäst just nu: Bloggers nya gränssnitt gör det enklare att blogga ifatt och lägga in bilder. Äntligen (tyckte det gamla var trögjobbat).
Sämst just nu: Stökig, gnölande, bökande, kallsvettig, övertrött halvårsbebis som vägrar somna/leka lugnt så att vi föräldrar kan få ha en lugn kväll (vid varsin dator).

Inga kommentarer: