söndag 25 september 2011

Röda apor pyjamas strl 80


Jag hinner inte blogga, eller orkar inte, eller kan inte. Tyvärr känns det som om dagarna mest är en kamp att få de mest basala behoven tillgodosedda. Som att sy... och nu slarvbloggar jag lite så att det blir lite upplagt av allt som jag ändå har sytt och fixat bilder på. Så håll till godo.

Tyg: Röda apor interlock rea från JNY Design, brun stretchjersey Stoff&Stil, knappar Bibbis Textil prym 10mm silver jersey storpack (som snart är slut!!)
Mönster: Meedom strl 80 form 1, raglan ärm, kort ärm och shortslängd, ej förkortat för mudd. Söm MB (orkade inte grenkila här inte). Knappar MF.

Titta här tittar en apa fram!


Lycka: Här lyckades jag helt suveränt toppen bra med sprundet vid knäppkanten. Jag var koncentrerad, hade äldste sonen hos farmor&farfar vilket gav syro (alltså sy-ro). Jag sydde en söm när kanten var vikt räta mot räta i sprundets botten, klippte ett hack och vek rätt. Sedan säkrade jag invikningen på vardera kant för sig med en stickning längst ner, innan jag lade dem omlott och sydde fast dem mot framstycket. Och där emellan så läste jag instruktionerna korrekt (tja, nån gång ska vara den första som flickan sa) och sydde ihop grensömmen upp till en bit in på klippkanten. Titta här så bra det blev. Jag trodde inte mina ögon och kunde nästan inte lägga ifrån mig pyjamasen, jag var så hänförd av att det blev så himla bra sytt. Jag sydde allt detta på symaskinen för att kunna ha koll på vad jag gjorde.

Symaskinen och jag börjar bli riktigt tajta, det känns underbart att kunna styra sina rörelser och veta var man har maskinen och arbetet. Overlocken, den går bra och det blir fina sömmar men jag är nog mer av en symaskinmänniska.

Lärdom: Så var den så himla fin och perfekt, jag lyckades även med raglansömmarna, som jag nu snöat in på efter de här, och när jag satte på den på minstingen i familjen så satt den som... ett korvskinn. Ett rött korvskinn dessutom. Han passade inte alls i den färgen och det blev bara fel. Och jag var sååå nära att lägga den till försäljning. Men så fick han ha den till natten i alla fall. Den satt inte så illa ändå, men Hj är mer form 2 än form 1, när ska jag lära mig det (har en 3-åring som sett ut som form 1 hela sitt liv). Sedan klippte vi av lite av babyhåret så att det ljusa håret under kom fram och han fick en annan färgsättning och sen vande vi oss. Så nu sover han i sin appyjamas och storebror i sin stjärnpyjamas.

Och jag har grus i ögonen... Bums i säng. Hoppas att jag får sova. Over and outZZZZZZZZZ

2 kommentarer:

Maria sa...

Jättefin

[bebisblä] sa...

Den blev verkligen jättebra! Ser grymt proffsig ut. Och rött korvskinn tycker jag låter snyggt.