måndag 13 juni 2011

Leverans och saknad

Jag fortsätter att vara en trött tvåbarnsmamma ett tag till. Det var tio plagg som syddes i eftervågorna från förlossningen. Det var den energin det... nu får jag sova på nätterna, storebror börjar komma ifatt förändringen men det är som Maria Borelius skriver i "Sedan du fött" det är "in i dimman". Mamma har orkat, mamma har burit, tröstat, ammat, glatt sig, skrikit, fixat och ordnat. Och nu är mamma trött. Låter det vara så, lust och ork kommer tillbaka, det känns bra.

Så länge jag inte har redigerat så många bilder så sitter jag och saknar det finaste plagget jag har sytt. Det är skjortan på bilden. Den är skräddarsydd. Skräddaren är jag. Brorsan valde tyg Stoff&Stils cobolt/vita seersucker (bäckebölja) och jag valde, i samråd med honom, dekorfärg på sömmarna röd. Det blev sommarfint, amerikanskt och läckert. Jag strök den omsorgsfullt, packade ner den med följelapp och skickade till brorsonen. Det var lättare att låta den hänga kvar på kroken i vardagsrummet och titta på den kärleksfullt än att klistra igen kuvertet. Men nu finns den hos hos sin ägare i alla fall.

Men den här bilden gör mig så lycklig. Trött och lycklig.

Inga kommentarer: