tisdag 14 juni 2011

Sovpåse lime giraff strl 68

Här är första syalstret efter Hj:s födelse. Han växte ju ganska fort i början och vi bytte pyjamas över dagen kändes det som ibland, inte bara av kräksfläckar, utan för att den var för liten till kvällen! Nja, skämt åsido, men vi hade ett desperat pyjamasbehov (presenttips: pyjamas och byxor till nyfödda bebisar, toppar och framför allt bodies får man desto fler av... tror vi fick 33 stycken när A föddes!). Under amningssessionerna bläddrade jag i tyglagersminnet och fastnade för ännu en giraffhistoria. Har ju haft mina förr.

Material:Lime giraff Mjuka Tyger, mörkröd strechjersey Stoff&Stil, vita tryckknappar Prym Bibbis Textil (tack för all service!)

Mönster: Meedom form 1 strl 68, längd som klänning=piratlängd, lång ärm, liten halsringning, tvillingfåll livkant, Sprund MF längd 11 cm och bredd 3 cm. Jag ritade ut påsdelen på fri hand, snävare än klänning.

Lycka: Färgkombon. Det fanns några alternativ men jag tyckte den djupt röda lyfte lime giraffen. Kanske aningens jul, men i påsktider, som det var då, kändes det ändå helt ok. Jag sydde tvillingsömmen i livkanten i rött också. Jag är nöjd med plagget som helhet, att min frihandsdesign funkade.

Lärdom: Sprundet var en premiär. Jag följde "Sy":s arbetsbeskrivning och det gick bra. Men hörnen blev lite knöliga, fick eftersy för att det inte skulle vara bubbligt eller glipor. Sedan tycker jag Meedoms långärmar är för smala i de små storlekarna. Vi fick dessutom vika upp ärmarna och då blev det för trångt om härligheten.

Sen, är det nån mer än jag som saknar Prymknappar modell mindre för bebiskläder? De som är 10 mm bygger ut för mycket på höjden, känner det när jag håller lilleman mot kroppen, de är ju nästan en halv centimeter. De i vitt känns diskretare. Synd bara att de är dyrare. Får kolla upp alla alternativa knappleverantörer, det finns ju plastknappar har jag ju sett på sybloggar. Kära knapptillverkare, särskilt Prym med den utmärkta tången, jag skulle vilja ha ett brett sortiment med 8 mm knappar som känns platta mot huden i en uppsjö färger: vitt, svart, turkos, rött, blått, lila, rosa, beige, orange. Gärna till ett styckpris av 1 kr. Nån som nappar (på knappar)??

PS Känns toppen att ha lyckats blogga ett plagg igen :D Efter en lååååååååång vakendag, sover båda barnen. Barn är bra när de sover...

Inga kommentarer: