torsdag 16 juni 2011

Mossgrön munkjacka strl 104

Här är Mama's Pride and Joy. En munkjacka i mossgrönt till treårige A. Den satte han glatt på sig första gången och flera gånger sedan dess. Jag tyckte den var rolig att sy.

Material: Mossgrönt joggingtyg, fyndat på Tradera, dragkedja 35 cm från Bibbis Textil
Mönster: Meedom 4 år, form 2, t-shirtlängd + 2 cm, lång ärm, huva med rundad topp, fåll 3 cm sydd med tvillingnål i ärm- och livslut

Lycka: Den här blev så välsydd. Det var enkelt att jobba med den och jag fortsätter att vara förtjust i ytterplagg. Ett tag funderade jag på att ha fickor på den och sy synliga sömmar i vitt, men jag ändrade mig och behöll designen enkel. Det vann det på, tycker jag nu (även om sonen ibland frågar efter fickor, och det är klart att om han ska ta med sig _tvättstugenyckeln_ som han gjorde en gång till dagis, så behövs det fickor... behöver jag säga att det blev irritation över det?), vi har fått många komplimanger för jackan.

Får tacka Bibbi än en gång på Bibbis Textil för snabb och trevlig leverans, den här gången blixtlåset. Jag valde det något dyrare låset med ring som löpare, dekorativt.
Sedan syns på bilden också mitt flärpskydd, eller skyddsflärp, eller vad jag brukar kalla det. Skydd mot blixtlåsets metall och mot skinnflådda hakor och halsar, något A drabbats av med jäktad mamma en gång AJ.

Lärdom: Ibland glider tyget iväg under pressarfoten och det som ser ut som 2 cm:s avstånd blir 2,3 cm och så kan botten på blixtlåset se ut så här på fållen. Sånt man ser efteråt. Det har blivit fel precis i början av tvillingsömmen, orka sprätta upp? Nej, det får bli en rolig grej istället.

Sen undrar jag varför även denna Meedomjacka står ut längst ner vid livslutet när jag har blixtlås, är det jag som inte hållit in ordentligt eller är mönstret för stort nertill. Eller är plaggen för stora för treåringen? Kanske sitter de bättre när han blir 4 år, storleken är en stor 104, går ner över baken på fleecejackan. Men munkjackan slutar kortare. Hm, tål att tänkas på...

Det går en bris igenom mig av ekonomisk lycka med tanke på att tyget kostade 42 kr inkl frakt och det räcker till mer än detta. Det är ett riktigt fint tyg.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Jättefin jacka! Förstår att du är nöjd. Och jag är impad över dragkedjan - har ju lite sån skräck eftersom jag tycker det är svårt att få snygga insidor... dags att skärpa sig kanske?

är lillkillen redan uppe i 74?! jag använder 62 på min snultra. men något säger mig att när jag tror att det är dags för 68 så har hon hoppat över den och gått rakt på 74. har för mig att brorsan gjorde något liknande när han var liten... köpte två bodysar på lindex i stl 68 och de visade sig vara lika stora som två bodysar i stl 62 från hm... så kan det vara :)

kram!