torsdag 9 juni 2011

Ateljé än en gång

Här sitter jag och jobbar just nu. Den intensiva kampen för att få sy och, som jag tror, uttrycka min kärlek till sönerna och världen har gått in i ett mer förnöjsamt småplock. Sedan Hj föddes för 2½ mån sedan har jag sytt tio plagg, alla obloggade. Nu har jag avslutat en underbar beställning och ägnar mig åt att sy dit storleksetiketter på de plagg jag sytt under mitt syår. Ja, jag fyller ett år inom barnklädessömnad i dagarna. Oj oj, vilket år! Det har varit två varma perioder som jag suttit och svettats över symaskinen. Sedan har jag varit rejält gravidillamående och inte kunnat hantverka av den anledningen. Jag har varit med om en badrumsrenovering på 12 veckor och levt med en dygnet-runt fläkt ihopträngd i ett rum med kök+en två-åring som klättrat på väggarna. Då sydde jag inte heller, kan jag meddela.

Men nu är jag igång igen och det är härligt! Skötborden från ateljén version 1.0 är ersatta med ett vitt IKEA-bord för min vita symaskinen (och min vita laptop och mitt vita mobila bredbandsmodem.... det har verkligen blivit vita tider här) och över skrivbordet tronar nu också en vit IKEA-hylla för lådor, böcker och mappar. Det är inte i enskildhet, jag har familjen alldeles bakom ryggen, men det är min vrå och jag trivs. Ibland har det varit stressande att se alla roliga syprojekt bara ligga där och vänta medan jag behövt vara mamma eller bara allmän hushållsarbetare. Första tiden med en bebis är ju intensiv och krävande och slänga in femhundra kilo sylust på det har varit... tja, konfliktfyllt. Det har blivit lite här och lite där och så stunder när jag fått ta beslut att faktiskt inte sätta mig med det jag vill för jag måste ta chansen att vila när båda barnen sover.

Nu har vi lite mer rytm på tillvaron och jag är ifatt. Jippi!

Kollade in gamla inlägget som skrevs innan Hj föddes:
förlossning OK avklarad
amning OK funkar, måste bara äta mer
klimakteriesvettning OK avklarad
vaknätter OK, Hj började sova hela nätter efter sju veckor
skrik OK, nöjd bebis nu
vit bebiskräks PÅGÅR
eventuella dagisförkylningar OK, har vi haft några nu, inte farligt dock
kyla OK, nu är det snarare för varmt
vinter OK, sommar
vårallergi OK, blev ingen i år heller, men sommarallergin är kvar

Inga kommentarer: