lördag 18 december 2010

Bruna velourbyxor strl 50

Det här är en del av ett byxpar för syskon. Jag har precis sytt klart det stora paret, strl 98, till storebror och hann inte fota innan det åkte in i en nästan 3-årings liv med spaghetti och köttfärssås, rinnande näsa och "kasta byxorna under sängen (bland alla dammråttor)" som tydligen är en rolig lek nu. Kanske måste jag tvätta dem innan jag fotar byxorna tillsammans.

Det här är i alla fall byxorna till lillebror, strl 50. Hoppas att de är lika sköna som de ser ut. De till storebror togs emot bra (innan det där med att kasta dem under sängen förstås).

Mönster: Meedom strl 56 form 0, piratlängd. Muddar 3 cm vid benslut, 5 cm vid midjan. Muddlängd i midjan inkl sömsmån 32 cm.

Tyg: Stoff&Stil brun stretchvelour, muddtyg Ohlssons Tyger

Positivt: Nu börjar jag bli varm i (sy)kläderna. Händerna vet mer vad de ska göra och jag kan till och med njuta av arbetet under resans gång. Förut räknade jag mest tiden jag väl satt och sydde (inte mönster och uträkningar) och blev stressad så länge jag inte såg resultat utan bara "fula" sömsmånsmonster som jag undrade skulle bli proportionerliga plagg. Nu börjar jag få tillit till processen. Dessa byxor gick som smort och jag tycker det syns på resultatet.

Negativt: Någon liten detalj som inte går att hänga upp sig vid. Men varför kan byxkorset under grenen bli exakt avpassat men muddskarv och MB inte vara närmare varann än en centimeter? Och jag känner mig inte hemma i någon namnbandsstrategi. Var ska jag sätta den? Synlig men diskret. Jag tror att mina nuvarande etiketter är snäppet för "billiga" och är lite för tunna och sladdriga för att sitta som "flaggskepp" framtill. Kanske skulle jag ha valt de dyrare? Jag vill ju inte heller att det ska skava. Det jag letar själv efter i plagg är alltid bak resp fram och då är ju lappen där bak eller i nacken en vägledning. Jag saknar dem på hemsydda plagg, men kan inte riktigt komma mig för att totallappa dem som köpta plagg är med storlek, tvättråd och märkeslapp.

Annars är det gott. Börjar se fram mot mammaledigheten (3 mån kvar) och rulla vagn i vårkanten. Bebisen också alltså men vagnen som en slags symbol för det.

Inga kommentarer: