torsdag 9 december 2010

Fleeceoverall strl 50

Äntligen har jag fått sy igen. Efter många mödor och besvär kom jag igång med en fleeceoverall till bebisen som är på väg. Och det blev så bra, så bra, att jag hade svårt att gå och lägga mig på kvällen när den var klar, för jag ville liksom inte skiljas från den. Jag är så stolt att jag lyckats få ihop min första overall, särskilt när en del av instruktionerna var på danska. Övervikbara ärmar och benslut har jag fått idé till från bland andra Näbbgädda och Blomma åker vagn, andra sybloggande mammor. Tack för tipsen! Tycker det är fint när fodret syns vid stängning av ärmar/ben. Overallen är inte alls fodrad, utöver huvan och muddarna.

Tanken är bebis i mars, varm fleeceoverall (utifall vintern håller i sig, huvva!) med täckta händer och fötter. Sedan framåt april om bebisen växer går det att vika bort mudden och ha vanliga pyttevantar och pyttesockar. Kanske räcker overallen till strl 56 då?

Mönster: Meedom form 2, strl 56. Jag har förkortat ärmar och ben är piratlängd. Uppviket är 7 cm inkl sömsmån, en fyrkantig bit, så blev muddarna rundade (märkte jag...). Huva med insnitt.

Tyg: Brun fleece från MG-Tyger, svampjersey från Stoff&Stil. Kantband i ull från sybehörsaffär på stan. Hon i affären rekommenderade den istället för vikresår, som jag annars läst skulle passa att kanta fleecetyg med.

Positivt: Allt. Jag älskar overallen. Jag hoppas att den kommer att vara användbar. Jag funderade på var jag skulle sätta namnbandet så att det inte skavde, men ändå så det skulle synas lite diskret. Lösningen blev i nacken på utsidan. Då kan det även användas som upphängningsögla! Praktiskt när man kommer hem och ska klä av både ettan och tvåan, och sig själv, och inga blöta skor längre bort än hallmattan, tack. *plask* där lyckades jag visst trampa i snöspåret på hallmattan själv med bara fötter...


Negativt: Jag hittar alltid småfel eller ojämnheter. Jag gillar att vara noggrann men när jag har ett uppdämt skaparbehov blir jag ivrig och slirar liksom fram för att snabbare få se resultatet. Jag undrade så om jag kunde göra en overall. Och det kunde jag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser jättefin ut! Vad duktig du är.