onsdag 29 december 2010

Jag vill sy (22:15)

Jag är kvällstrött men har inte sytt något idag. Det ligger några alster färdignålade och jag är redo.

Men sonen håller sig makalöst vaken. Ligger och bläddrar i en bok, småpratar lite. Kan hålla igång till elva om han vill. Det är jullov på dagis och han vänder sakta på dygnet. Jag kämpar och försöker vända tillbaka genom att gå upp tidigt, väcka honom, få honom till em-vila, väcka honom igen, aktivera honom, natta honom. Men han är lika lyckligt vaken. Vilket skulle vara ok. Men det är det inte, för om jag får fram symaskinen kommer han (än mer lyckligt) uppspringande och hoppas på att få vara med. Jag däremot hoppas att bebisen i magen (vecka 31 från i morgon) har lärt sig att sova till symaskinsljud för jag tänkte sy när han har sovpass sedan.

Sov då, lille palt. Mamma vill sy! Och göra nåt annat än att bara vara mamma idag...

Inga kommentarer: