onsdag 29 december 2010

Bruna velourbyxor strl 98

Nu så blev syskonbyxorna fotograferade. Trots eventuell spaghetti, snor och damm... Jag gillar att sy byxor. Lägg det ena byxbenet räta utåt i det andra som är avigvänt, och vips har man ett par byxor. It's like magic.

Tyg: Stoff&Stils stretchvelour, muddar Ohlssons Tyger
Mönster: Meedom 4 år (som strl 98) form 1, full längd. Muddarna är 6 cm i midjan och 3,5 cm i bensluten.

Positivt: Det gick snabbt och smidigt. Och blev riktigt bra. Mönstret är jättebra. Längden blev precis lagom för lång så att det finns växmån. Mudden har jag också lärt mig längden på för att passa min lille smalis. 40 cm plus 2 cm i sömsmån totalt när jag syr ihop mudden till ett rör. Han väger ca 13-14 kg och är 95 cm lång. Dessutom lyckades jag lägga tyget åt rätt håll med "luggen" uppåt. På samtliga delar. Känns som det skulle kunna vara en nybörjartabbe. Men med mantrat "luggen uppåt, luggen uppåt" så gick det vägen.

Negativt: Muddarna skulle egentligen vara 7 cm respektive 4 cm breda men trots sömsmån så "krymper" alltid mina muddar och blir smalare än jag tänkt. Så framöver ska jag höfta lite mer. Kanske hjälper när man börjar få gravidhöfter, känns som hela tillvaron blir mer "tillhöftad" nu.

Inga kommentarer: