lördag 18 december 2010

Omlottset för nyfödd och sockar 1 år

Har gjort klart min första beställning. Tyvärr lite skamset för jag lovade dem redan under sommaren. Sedan kom hösten med graviditetsillamående, vattenskada och badrumsrenovering och vips var det november och redan vinterväder. Hoppas inte lill-tjejen som sockarna är till har frusit om fötterna.

Garn: KursivDrops Baby Merino och Marks&Kattens babyull

Mönster: Egen design, mönster MMKnittish (kommer senare att finnas tillgängligt på Ravelry). Inspirerad av foton från 1972 när jag var nyfödd med några stövelliknande sockar som min moster stickat åt mig. De såg ut som stövlar när jag var några veckor för de gick upp till knät på bilden. Jag kunde säkert ha dem ett tag. Men min tanke med denna design var just den tajta resårstickningen att de skulle göra att de satt kvar. Oj, nu springer jag händelserna i förväg, designen gällde först sockar till en nyfödd (min förhoppningsvis i mars). De stickade jag till följande set som vuxit fram, från omlottkofta, sockar och till slut hjälmmössa.

Positivt: Självklart min egen design. Och bästa betyget var att jag skänkte ett annat par minisockar till samma barn som ska få ettåringssockarna och hennes mamma var så imponerad av att "de satt kvar!". Annars brukar ju bebisfötter lyckas sparka av sina sockar när benen går i sina spastiska rörelser. Jag har ingen riktigt bra bild på dem men så här såg de ut:

Negativt: Jag tycker egentligen att sockarna är fulsnygga, de ser ut som små Frankenstein på något sätt. Men ändå så har de sin egen charm. Och om det är så att de funkar så är det värt en Frankenstein eller två. Saker som funkar är verkligen något jag själv gillar, det har man igen varje dag sedan.

Inga kommentarer: