onsdag 29 december 2010

Pingvintröja strl 98

Här är tröjan jag svor över häromsistens när tråden jag nyss köpt inte motsvarade mina förväntningar. Kanske blev det värre av att dessa pingvinögon ständigt tittade på mig? Och tvillingsömmen strulade, jag hade inte orkat släpa fram strykjärnet för att platta till uppviket och inte orkade jag kolla upp vilka inställningar jag skulle ha för tvillingsömmen. Jag lade ifrån mig plagget. Satte tillbaka symaskinen och tjurade ett tag.

Sedan tog jag nya tag. Fram med sprätten och ta bort de fula tvillingsömmarna. Jaha, det skulle vara stygnlängd 3 mm och inte 2,2 default på symaskinen, och trådspänningen skulle ändras. Ta fram provlapp, jo det fungerar. Fram med strykjärnet, nu ska det göras på riktigt sätt. Och då funkade det. Jag hade bestämt mig för att uthärda med tråden, sa till kobraänden att "nu ska vi göra det här tillsammans min vän, I may not like you and you may not like me but we're in this togheter". Tråden sa: ok. Så satte vi igång att sy och stryka och fram växte något nytt.

Vi får nya chanser hela livet, en ständigt pågående reinkarnation, sa visst Malin Berghagen en gång. Värt att minnas när det kör ihop sig. Så nu har jag faktiskt också sprättat bort ärmarna på mini-bodyn för att sy dit nya, vidare, och bli nöjd när jag ska använda plagget.

Tyg: Stoff&Stil pingvinjersey i bränd orange. Ärmar och halsmudd deras stretchvelour.
Mönster: Meedom 4 år, form 1, ärm 2 cm kortare, längd sweatshirt, tight halslinning utan sömsmån, mudd 2 cm.

Positivt: Att den blev klar den 23 dec kl 23 och kunde läggas i ett litet paket till julafton. "En tröja!" sa sonen, för han har inte lärt sig ha någon åsikt om mjuka paket än. Mudden blev 2 cm, tack vare att jag la till en centimeter på bredden, alltså 7 cm=2+2+1+1+1.

Negativt: Först var jag inte nöjd. Kanske var S&S stretchjersey för muddlikt för att passa som ärmar, såg det inte ut som en torrdräkt för dykare? Men ärmarna verkar värma skönt och den klädde sonen väl. Så nu har jag försonat mig med den. Kul också att A har någon ny tröja också och inte som den här storleksperioden när vi bara har en handfull ärvetröjor och Traderafynd, ingen fintröja. Den här hade han på sig julafton ihop med velourbyxorna. Stiligt!

Inga kommentarer: