onsdag 29 december 2010

Min ateljé

Jag har en dröm om en ateljé, på riktigt. Drömmen har funnits i många år och det blev ju inte bättre av att se det här. Jag tänker mig ett ställe där jag kan arbeta i lugn och ro, förvara verktyg och material och bara finnas till i skaparprocessen.

I vår bostadsrättsförening finns det en del lokaler/förråd med fönster som de hyr ut för en symbolisk summa, som jag står i kö till. Hoppas, hoppas att jag får ett av rummen snart!

Under tiden har jag mobila kontoret för symaskin, strykjärn (därav ett evigt planerande och fram/tillbakaflyttande, särskilt nu när jag inte vill lyfta tungt i onödan utan ber maken om hjälp) och redskap.


Här ser vi ena lådan där jag kan förvara pågående syprojekt, kvitton osv. Skålen med nålar och en liten trådsax. Den röda lådan är egentligen min pågående stickprojekt-låda, fast just nu har jag inget på stickorna (när hände det senast?!), och nu har den istället fått ett tillskott av diverse saxar och nålar i gratis-plåtaskar från en bindtillverkare som är tänkt för EN binda (hur många av er kvinnliga läsare har någon gång varit i behov av EN resebinda? Har man inte alltid ett litet knippe, typ 3-4 stycken?)

Observera gärna den röda lilla petskyddsnyckeln som jag använder för att kunna plugga i och ur kontakter i vårt el-säkrade hem.

Här är innehållet i syprojektlådan. Fast det stämmer inte längre för nu ligger bara kvitton och "viktiga papper" där. Syprojekten är det sådan snurr på för tillfället att de ligger löst i hyllan, redo att lyftas fram så fort sonen säger "zzz" en stund. Annars är han gärna medhjälpare med symaskinen...

Så i väntan på Min Ateljé, så har jag dels bloggen och snart tänkte jag lägga upp ett tyglager där också, och dels dessa boxar. Jag är ingen bag lady, jag är en box lady.

Inga kommentarer: