måndag 7 mars 2011

Bruna fleecebyxor strl 104

OK, nu börjar jag komma ifatt. Alla har fått vara friska nu, flera sammanhängande minuter. Ni vet, ibland är det bara sjukstuga i en månad och det känns som man aldrig kommer upp till ytan. Handla, städa, diska och så host,host så dyker det upp ett nytt litet virus och sätter klorna i sonen eller någon annan. Men nu har jag sytt (yes!) och tagit foton (yes!) och har börjat redigera bilderna för att blogga.

Tack vare syvännen Makrill så går det nu mycket enklare att redigera bilderna. Förut var det så tidsödande och tålamodsprövande (lägg själv en övertrött 3-åring kl 23 på kvällen och måla vit färg med pensel längs konturen av ett klädesplagg samtidigt, när dessutom son nr 2 sparkar upp mot revbenen....). Tack Makrill för hjälpen!!

Jag mjukstartar lite med ett ganska trist plagg, men oj så användbart. Bruna fleecebyxor att ha under galonstället. Resår i midjan och vanlig fåll i bensluten. Rejält med växtmån, känns bra inför nästa fleecesäsong. Min lille smalis fick resår på 50 cm och vi får dubbelvika i midjan för att de ska sitta uppe. Han må vara 100 cm lång numera, men han är inte 50 cm i omkrets, än.

Tyg: Brun fleece från Tygfabriken
Mönster: Meedom of course, strl 4 år, form 2, full längd på byxbenen

Lycka: Lättsytt, även om jag tänker på allt ludd som blir i symaskinen av fleecen (städa borde man i maskinen, snart). Fleece är inte dyrt och inte dyrt att köpa som plagg i butikerna heller men det är så himla läcker känsla att kunna säga till sig själv "oj, grabben har växt, vi skulle behöva nya fleecebyxor, om man skulle ta och åka ner på stan och leta.... nej, oj vad skönt det är att sitta hemma och bara sy ihop sig ett par byxor. Strl 104 tack, i brunt, javisst det ska det bli!". Först var sonen entusiastisk "mamma sytt maskinen" men nu är det samma gamla kamp och sprattlande ben. "NEJ inte bombyxorna" säger han, som vi inte vet vad det betyder. Han kan springa rätt långt för att slippa ta på dem.

Min namnlappsstrategi fortsätter att fungera fint. De billigare från Ikast Etiket funkar perfekt som hållare med samtidigt lite reklam. Om de inte skavde skulle jag sätta dem i nacken/midjan på alla plagg.
Lärdom: Att använda lasson i Gimp och be om hjälp när man kör fast.
Inga kommentarer: