onsdag 2 mars 2011

Röda moln pyjamas strl 104

Fick sy en till pyjamas efter jag förvaltat förtroendet väl (trots avklippt resår och low-cut byxor sist...) med den tidigare beställningen till min brorson. Det blev samma modell ("försök att göra rätt på byxorna denna gång", sa brorsan. Som tur var fungerade den låga modellen och behövdes inte göras om i alla fall), dvs vanlig tröja med lång isydd ärm, tvillingsömfållar och byxor med resår i midjan.
Brorsan fick säga vilka färger han gillade och när han sa rött och brunt, så såg jag en chans att använda mina nya röda moln från JNY Design (som var på rea när jag köpte dem!) och samtidigt göra bruna byxor till. I halsen skulle jag först ha rött kantband, men fick en ingivelse att ha brunt och det passade ju jättebra!

Tyg: Röda moln interlock från JNY Design, röd interlock till ärmarna från Mjuka Tyger, byxor brun jersey Mjuka Tyger, tryckknappar från Bibbis Textil
Mönster: Meedom form 1, strl 4 år (motsv 104)

Lycka: Rött, brunt och vitt är så snyggt ihop. Passar även på julen ;-) Om det hade varit juletid hade det nog känts mer juligt. Längden på byxorna och ärmarna var väl tilltagna så det kanske blir intag av julegröten för lille E i denna pyjamas i år också? Jag blev så glad över att knäppkanten fungerade, eftersom jag inte gjort någon sådan förut. Sedan kände jag mig så finurlig som satte dit knappen innanför kantbandet så att det inte blev så tjockt. Sydde alltså dit kantbandet ovanpå efter jag tryckt i knapparna. Så har jag sett att det görs på köpta kläder.

Lärdom: Men trots min tryckknappsabrovink så blev det tjockt och klumpigt (Prym Jerseyknappar 10 mm är något för tunga i min smak, vill ha 8 mm och nättare knappar) och jag fick handsy en del eftersom pressarfot, matartänder och metalltryckknapp inte fungerar så bra ihop ( hur 17 gör de på fabriken då?). Som lite av en Pyrrhusseger, javisst blev det bra men tungrott. Jag gjorde annorlunda på den andra tröjan sedan.

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Men du lyckas ju riktigt bra med din friläggning i Gimp!! Du behåller skuggorna vilket gör att det ser mer levande ut :)

Jättefina kläder föresten :) De röda molnen är så himla härliga!

Anonym sa...

Ja, den var verkligen jättesnygg! Tack för kommentaren i lboggen också!
//Thea (kokalal)